Kangen : Sejarah Penyelidikan Air Kangen

Sejarah Sejarah Penyelidikan Air Kangen Kangen ialah bahasa Jepun, bermakna? “Kembali Ke Asal atau Fitrah”. Apabila ia dikaitkan dengan air […]

kangen articleSejarah

Sejarah Penyelidikan Air Kangen

Kangen ialah bahasa Jepun, bermakna? “Kembali Ke Asal atau Fitrah”. Apabila ia dikaitkan dengan air maka ia menjadi ?Air Kangen? yang membawa maksud? ..

?Air bercaj negatif, beralkali, anti-oksida, kandungan elektron yg tinggi, telah distruktur semula, struktur molekul air mikro, tinggi kandungan aktiv hidrogen, mengurangkan oksidasi dan air meningkatkan tenaga hayat dan kuasa membaiki sel-sel badan?.

Air Kangen adalah bersifat anti-oksida yang sangat tinggi mungkin lebih berkuasa dari apa saja makanan kesihatan dan vitamin yang ada didunia kerana Air Kangen mengandungi hydrogen aktif (H) yang membekalkan jumlah kandungan electron tambahan (e-) yang tinggi didalam badan kita dan membaiki radikal bebas oksigen (oksigen aktif)? dengan mengubahnya menjadi air semula jadi (air kangen). ?Kesannya tubuh kita mampu membuang keluar toksin dan menstabilkan asid didalam badan kita.

Air Kangen telah digunakan di Jepun sejak 40 tahun yang lalu. Ia telah membuktikan bahawa ia mampu menstabilkan radikal bebas, mengaktifkan semula sel-sel penting seperti DNA dan meningkat kuasa sistem imunisasi untuk meningkatkan keupayaan tubuh merawat dirinya sendiri.

Dengan menukar kombinasi Hydrogen & Oxygen dan melalui proses ionisasi, mesin LeveLuk SD501 mampu menghasilkan air alkali dan juga air asidik. Alkali untuk diminum dan asidik untuk membasmi kuman. Mesin ini telah dikenali di Jepun dalam bidang perubatan dan ia dinamakan mesin penghasil ?Air Kangen? dan ?Air Asidik Tinggi?.

Mesin Perubatan ini telah mendapat lesen sebagai Mesin Perubatan dari Kementerian Kesihatan Jepun dan mendapat sokongan dari The Japan Association of Preventive Medicine for Adult Disease dengan keanggotaan 6,600 doktor seluruh Jepun..

Pada tahun 1950, kajian telah dijalankan di beberapa lokasi unik didunia. Selama ribuan tahun tempat-tempat berikut telah dikenali sebagai punca air semulajadi ?Air Ajaib?.

zamzam1

 

 

 

 

 

 

 

Air Zamam Zam Mekah

lourdes

 

 

 

 

 

Air Lourdes, Perancis

nordenau2

 

 

 

 

 

Air Nordenau, German

tlacote

 

 

 

 

 

 

 

Air Tlacote,?Mexico

Satu yang menjadi persamaan diantara semua air tersebut ialah kandungan Hydrogen Aktif ? yang mana hari ini dikenali sebagai Air Berarkali (air yang mengandungi tinggi elektron? ??


Sifat-sifat Air Ajaib

  1. Anti-oxidant (Hidrogen Aktif)
  2. Sangat Berarkali
  3. Perkumpulan Mikro

Rawatan Perubatan Di Rumah
Terapi rawatan menggunakan air alkali untuk rawatan dalaman dan air asid untuk rawatan luaran telah diiktiraf sebagai rawatan perubatan yang sah dan diamalkan secara meluas di Jepun sejak tahun 1960an dan di amalkan di kebanyakan hospital ternama di Jepun.?Pelbagai masalah telah menunjukkan kesan yang hebat setelah mendapat rawatan terapi air kangen dan asidik ini.